fbpx Ungdommen er klar til kamp om U25-titlen

Nyheder

Ungdommen er klar til kamp om U25-titlen
13
maj
2023

Ungdommen er klar til kamp om U25-titlen

Når TCR Denmark fyrer op under 2023-sæsonen på FDM Jyllandsringen i den kommende weekend, er det med det skarpeste felt af unge racertalenter i klassens historie.

Gustav Birch er efterhånden vel forbi rookie-stadiet i sin karriere. GMB Motorsport-køreren står overfor en spændende og nervepirrende Le Mans-debut om under en måned, men inden da tager han hul på sin tredje sæson i TCR Denmark. Erfaringerne ruller hastigt ind på kontoen, og den unge midtjyde er sulten efter sejre. 

Anton Bergström har allerede én sæsons erfaring med TCR Denmark, og kan han fortsætte sin udvikling fra i fjor, kan han også melde sig ind i ungdomskampen. Siden debutsæsonen har han udskiftet sin Honda Civic til en Audi RS3, som har vist sig at være særdeles konkurrencedygtig i TCR. Ikke desto mindre er der en håndfuld debutanter, som også kommer til at byde ind på titlen.

 

Én af dem er Michelle Halder. Lillesøsteren til Mike Halder fik debut i sidste års finaleløb, og med topresultater i rygsækken fra flere sydeuropæiske mesterskaber man ikke undervurdere den unge tysker, som sidder i et stærkt team og har i sin bror en ganske kompetent coach og mentor.

To unge nordmænd har ligeledes meldt sig ind i kampen. Begge debuterede sidste år i det svenske TCR-mesterskab, men i år har de valgt det danske mesterskab til. For Didrik Esbjug var STCC-debuten i fjor hans første sæson i så potente racerbiler, mens Marius Solberg Hansen har flere sæsoner i rallycross og hillclimb bag sig.

På deltagerlisten er også to danske TCR-debutanter, som kan have et es eller to i ærmet på køredragten. Både Silas Rytter og Kevin Brandsborg deltog sidste år i DS3 Cup-mesterskabet - og Brandsborg løb sågar af med titlen efter en stærk sæson i mærkeklassen, og med Mike Halders' TCR-racer fra 2022 som sin debutbil kommer han ikke til at gå ned på materiellet. For begge kørere er størstedelen af banerne på kalenderen velkendte, så det bliver spændende at se, om de kan finde sig til rette i TCR-bilerne og tage kampen op mod de mere erfarne kørere.

Se TCR Denmark LIVE på DR1

TCR Denmark-sæsonen går i gang i den kommende weekend ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Årets første løb vises LIVE på DR1 samt online på DRTV fra klokken 14.20 søndag.


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614