Nyheder

Finaletid: Bliver Kasper H. Jensen TCR Denmarks første mester?
22
Oktober
2020

Finaletid: Bliver Kasper H. Jensen TCR Denmarks første mester?

Det er finaletid! Lørdag eftermiddag falder det ternede flag for TCR Denmarks første sæson - en sæson og et motorsportsår, som har været noget helt for sig. 

Corona-pandemien har med aflysninger, ændringer og flere ændringer præget billedet hele året, men pandemi til trods, så er der blevet kørt løb, og weekendens afdeling bliver således sæsonens femte og sidste. 

Massive Motorsports Kasper H. Jensen går ind til finaleweekenden som mesterskabsfavorit med 225 point på kontoen - 24 mere end Andersen Motorsports Martin Andersen med 201. 


Michael Markussen (forrest) og Martin Andersen (baggrunden) fandt begge masser af fart sidste gang på Ring Djursland - og begge må til denne weekend regnes som gode bud på heatvindere.

 

Det er i øvrigt en føring, som Jensen har haft siden mesterskabets start - første løbsweekend kastede en sejr af sig, og selvom Martin Andersen og Nicolai Sylvest har leveret stabile resultater for Hyundai og Volkswagen, så har Kasper H. Jensen hele vejen holdt sig i spidsen. Også da Casper Elgaard gjorde sit sene indhop i sæsonen og lagde ud med et hattrick for TPR Motorsport var Jensens føring ikke for alvor truet. 


Casper Elgaard fik en flyvende sæsonstart med TPR Motorsport, og kører i denne weekend sit sidste løb i Hondaen. Næste sæson tørner han ud for Peugeot Sport.

 

Tre til titelkamp - og seks mulige

Og her står vi så nu: Tre heats tilbage - og med tre kørere, som alle bør have reelle muligheder for at kunne køre om titlen endnu - Kasper H. Jensen, Martin Andersen og Nicolai Sylvest. 

75 point er der på spil på lørdag, og rent matematisk er det top seks, der stadig kan nå det. Derfor skal man ikke afskrive Jan Magnussen, Michael Markussen og Jacob Mathiassen, når vi sent lørdag eftermiddag skal have placeret det samlede podie. 

Tager René Povlsen titlen i Trophy?

I Trophy-mesterskabet begynder der til gengæld at tegne sig et mønster. Meteor Racings René Povlsen har været et særdeles stærkt kort gennem hele sæsonen indtil nu. Det hele begyndte med tre sejre af tre mulige i sæsonpremieren, og midtjydens eneste offday var faktisk sidste afdeling på Ring Djursland, hvor Peugeots Michael Carlsen til gengæld tog to sejre.


René Povlsen har været godt kørende hele sæsonen igennem, og kan i weekenden tage titlen som mester i Trophy. Det kræver dog, at midtjyden holder Michael Carlsen og Kenn Bach bag sig.

 

Den weekend bragte i øvrigt Carlsen op som toer i kampen om mesterskabet. René Povlsen fører an med sine 103 point, mens Michael Carlsen har 87 og Kenn Bach 84. Det er derfor også en trio af kørere, som det bliver ganske interessant at følge denne weekend.

Seriens tredje og sidste kørermesterskab er til gengæld stort set afgjort. I U23 fører Nicolai Sylvest med 30 point inden lørdagens afgørelse - og med 36 på spil, er muligheden for forskydelser kun matematisk mellem Nicolai Sylvest og Jonas Lindhard i toppen.

I mesterskabet for teams er der lagt op til direkte duel mellem LM Racing og Massive Motorsport. Førstnævnte er inden finalen noteret for 347 point, mens Massive Motorsport med sine 317 er afhængige af en god pointhøst, hvis Honda-teamet skal snyde LM Racing i den kamp.

Se med!

TCR Denmark kan igen følges live på 6'eren - samt live og gratis på Dplay i denne weekend. Der sendes live fra 14.45 lørdag eftermiddag, og du finder den gratis streaming på www.dplay.dk.

Tidsplanen er som følger:

Fredag:

Fri træning 1 og 2  -15.35 og 17.25

Lørdag:

Kvalifikation - 10.45

Heat 1 - 12.35
Heat 2 - 15.40
Heat 3 - 16.40


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene,
Danmark

Kontakt os:
Niklas Majgaard, Presseansvarlig: +4528926568, press@tcr-denmark.com