Nyheder

Mestrene er fundet! Kasper H. Jensen tager titlen med finalesejr
24
Oktober
2020

Mestrene er fundet! Kasper H. Jensen tager titlen med finalesejr

Man taler i standardvognsracing ofte om, hvor vigtigt det er, at man over en sæson har en konstant og stabil pointhøst, hvis ambitionerne om et mesterskab skal indfries.

At det har betydning, kan TCR Denmarks første mester nogensinde, Kasper H. Jensen, om nogen skrive under på. Ikke på noget tidspunkt i sæsonen er Honda-køreren sluttet lavere end nummer fire i et heat - og søndag blev der da også skrevet en heatsejr og en finalesejr til samlingen.

Finalen vender vi tilbage til, for Kasper H. Jensen sikrede sig titlen i heat 2 - et heat, hvor Jacob Mathiassen lynede og sikrede Insight Racing en heatsejr, efter nordjyden førte fra start til mål. Fra tredje position udnyttede han forvirringen i starten og bragte sig i spids, mens Michael Carlsen på pole slet ikke kom afsted.

Mathiassen fik følgeskab af Martin Andersen, men det lykkedes aldrig rigtigt for Andersen at indhente den hvide Alfa Romeo Giulietta.
Jan Magnussen rundede podiet af i heat 2, mens Kasper H. Jensen med en fjerdeplads fik sikret, at han ikke kunne hentes samlet set.


Jacob Mathiassen tog en flot sejr i heat 2 og fik endnu engang bevist, at Insight Racings Alfa Romeo Giulietta er en særdeles hurtig bil.

 

Finalen stod der til gengæld Kasper H. Jensen på. Mesteren tog teten fra start, og der blev han hele vejen til det ternede flag.

Fra start blev Martin Andersen skubbet på tværs af Michael Markussen ind i første sving, hvilket kostede viborgenseren et par placeringer i starten.


Martin Andersen blev sendt på tværs i starten... Sådan helt på tværs.

 

Bag Kasper H. Jensen var der til gengæld kamp om tingene. Jacob Mathiassen fortsatte sine gode takter fra heat 2 og kæmpede et godt stykke tid med en hårdt jagtende Jan Magnussen - men igen måtte en ærgerlig Mathiassen se et ellers godt resultat fordufte, da der opstod tekniske problemer med bilen, og han faldt ned gennem rækkerne.

Jan Magnussen kørte siden andenpladsen i hus - fulgt af Casper Elgaard, som runder finalepodiet af.


Nicolai Sylvest tabte en del terræn i 2. heat, efter han blev sendt en tur i sandet i starten. Det var også medvirkende til at afgøre mesterskabsstillingen, hvor LM Racing-køreren blev treer.

 

Vild udvikling i Trophy

I Trophy vendte billedet til gengæld endnu engang. Kenn Bach fik vasket fadæsen med dækvalget fra 1. heat af sig og kørte stærkt, mens Michael Carlsens bil gik i stå på pole position og kostede fynboen chancen for egenhændigt at afgøre mesterskabet.


Kenn Bach og Jonas Lindhard i fight inden det hele endte i et stort crash.

 

Men for at score point, så skal man også gennemføre løbet. Kenn Bachs sæson endte med et stort uheld. Her kæmpede han med Jonas Lindhard, som førte løbet i Trophy og virkelig var ved at skaffe en god afslutning på sæsonen, da bremserne på Bachs Honda Civic svigtede og sendte begge biler så hårdt af banen, at løbet måtte slutte bag safetycar. I forhold til mesterskabet betød det resultat, at René Povlsen og Michael Carlsen skulle duellere om det i finalen - med en lille føring til Povlsen.

Her endte det til sidst med heatsejr til Michael Carlsen, fulgt af Meteor Racings René Povlsen og Allan Kristensen - og med René Povlsens andenplads blev mesterskabet også en realitet.


René Povlsen havde ikke ligefrem gode weekender hverken i denne eller sidste gang på Ring Djursland - men hjem kom trofæet i Trophy.

 

De øvrige to mesterskaber tog LM Racing. Nicolai Sylvest vandt U23-mesterskabet, og for teams blev det også det silkeborgensiske Volkswagen-team, som tog mesterskabet hjem.

 


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene,
Danmark

Kontakt os:
Niklas Majgaard, Presseansvarlig: +4528926568, press@tcr-denmark.com