fbpx Hvem tager første stik i kampen om TCR-trofæet?

Nyheder

Hvem tager første stik i kampen om TCR-trofæet?
16
maj
2023

Hvem tager første stik i kampen om TCR-trofæet?

På søndag udkæmpes første slag i kampen om TCR Denmark-titlen anno 2023. Jan Magnussen er tilbage i feltet, men kan han stille noget op mod de sultne, unge løver?

Efter et års pause er én af dansk motorsports absolutte legender tilbage i TCR Denmark. Jan Magnussen stiller i år op for Team Auto Lounge i en CUPRA Leon Competicion, og på trods af en sæsons fravær er målsætningen ambitiøs:

- Jeg går næsten altid ind i et racerløb med det mål at vinde, og det gør jeg også her. Det er nogle hårde og sultne drenge, jeg skal op imod, så jeg gør hvad jeg kan for at finde samme sult frem, så jeg kan irritere dem lidt, siger Jan Magnussen og fortsætter:

- Det bliver en svær sæson med mange rigtig dygtige konkurrenter; der er vel næsten 10 kørere, som man kan forvente vil køre med om sejrene. Det bliver super hårdt, men det er fantastisk at være tilbage igen!

Sidste års U25-mester, Nicolai Sylvest, så ad flere omgange Kasper H. Jensen stikke af i tidtagningerne, og selvom den lange nordsjællænder havde masser af fart i bilen i løbene, var det ikke nok til at forhindre endnu en titel til Hadsten-køreren.

- Kasper (H. Jensen, red.) var sindssygt hurtig sidste år, og det var først sidst på sæsonen at vi fandt farten i de nye dæk. Kan vi starte med samme kadance som da vi sluttede, så tror jeg at den kunne være der. Vi tror i hvert fald på det, lyder det selvsikkert fra Sylvest, som i år får følgeskab af Lars Højris som teamkammerat i Green Development-teamet:

- Jeg ser det som en stor fordel, at vi nu er to kørere, som kan udvikle på bilen og teste opsætninger. Sidste år havde jeg ingen at sammenligne med, så det var en hårdere opgave at få bilen gjort konkurrencedygtig, siger han.

Den hidtil eneste TCR Denmark-mester, Kasper H. Jensen, har også for længst kastet sig over forberedelserne til det, som han håber bliver hans fjerde TCR-titel. Men østjyden er godt klar over, at det bliver sværere end som så:

- Det bliver en hård sæson! Der er flere kandidater, som kan løbe med titlen i år, og det kommer til at handle meget om hvem, der er bedst forberedt. Det er nogle hårde gutter, men jeg glæder mig til at komme ud og give den gas på banen, fortæller han.

De tre titelkandidater er langt fra de eneste, som har meldt sig ind i kampen om TCR Denmark-mesterskabet. Mike Halder kommer som i fjor til at kæmpe indædt for topplaceringerne, og i Michael Markussen er der en kører, som med sit eget familiedrevne team har formået at hente imponerende resultater.

Se løbene i TCR Denmark LIVE på DR

Årets første løb køres ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen i weekenden. Alle løb i årets mesterskab vises gratis på DR, både online og i dit TV.
 
Sendeplan for Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen
 
Søndag d. 21. maj 2023
 
11.45 - Race 1 (DRTV.dk)
14.20 - Race 2 + 3 (DR1 + DRTV.DK)


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614