fbpx Et toptrimmet felt er klar til kamp i TCR Denmark

Nyheder

Et toptrimmet felt er klar til kamp i TCR Denmark
14
August
2020

Et toptrimmet felt er klar til kamp i TCR Denmark

Sommerferien lakker mod enden i TCR Denmark - og forude venter et tæt program i september og oktober, når det hele skal afgøres over de resterende fem afdelinger.

Som en opvarmning til netop det, var feltet i denne uge samlet til to officielle testdage på FDM Jyllandsringen - tests, der kan give et fingerpeg om, hvordan styrkeforholdet er i serien frem mod de kommende løb.

Testens højdespringer blev Martin Andersen og Hyundai Motorsport, som for alvor ser ud til at have fundet farten i den blå i30N TCR. Det hele endte for viborgenseren med en solid omgangstid på 1.09.063, som blev testens hurtigste tid.

Men ifølge Martin Andersen, så gav testen andet end blot fart på én omgang:
- Vi har fra dag 1 med den her bil haft en lang liste af ting, vi gerne ville teste. Så vi fulgte egentlig bare vores eget program, og det endte med at give pote til sidst. Vi er meget tilfredse og ser spændt frem mod dobbeltafdelingen den 5-6. september, forklarer han.

LM Racing fandt det sidste

LM Racing med Jan Magnussen og Nicolai Sylvest på holdet tog fra åbningsløbet med følelsen af, at der manglede mere fart i teamets to Volkswagen Golf VII GTI TCR. Siden har en del timer på værkstedet fulgt - og til testdagene valgte LM Racing at hente forstærkninger til holdet fra netop Volkswagens egne rækker.


Jan Magnussen og LM Racing er godt på vej - ugens test gav masser af ny viden om teamets to Volkswagen Golf-racere, som teamejer Lars Mogensen er spændt på at se effekten af.

Det gav resultater, for de to Volkswagen-racere kørte næst- og tredjehurtigst begge dage. Teamejer Lars Mogensen forklarer:

- Vi er helt oppe at ringe på holdet - det var en rigtig god test, og jeg tror, vi er ved at være der. Jeg hentede en god mand ind fra Volkswagen for at vi kunne komme ud af det hul, vi lidt var endt i setupmæssigt. Så i stedet for at se sig sur på det, så prøvede vi at komme videre. Det virkede, konstaterer han og fortsætter:

- Vi er blevet rigtig stærke på løbsopsætningen nu, og vi nåede rigtig langt på de her to testdage, så vi skulle gerne være i stand til at få én af bilerne først over stregen, når det gælder. Det er i hvert fald vores mål, og det er der, vi gerne skal være, forklarer Lars Mogensen.

Blandt Hondas biler fortsatte Massive Motorsports Kasper H. Jensen og Kenn Bach med at køre stærkt. Jensen toppede førstedagen, mens Kenn Bach med henholdsvis 5. og 4. bedste tid på de to dage gjorde en rigtig god figur.

Elgaard er tilbage

Apropos Honda, så var testdagene også Casper Elgaards første optræden i serien med svenske TPR Motorsport. Det endte i 6. og 7. bedste tid for Elgaard, som sad i en racerbil for første gang i knap et år.

- Det var rigtig godt at komme i gang igen, og jeg synes alt i alt, at vi fik kørt to gode dage. Vi er et nyt team, og det er klart, at vi lige skal lære lidt, selvom vi kender hinanden på kryds og tværs fra tidligere, siger Elgaard og fortsætter:

- Vi halter lidt bagud nu. Det må vi erkende, men det er op til os at hente så meget som muligt inden løbet, og det er jeg sikker på, at vi kan gøre. Jeg ville nok personligt gerne have været lidt længere fremme på tavlen - men det er min personlige fornemmelse snarere end hvad jeg og teamet forventede os, afrunder Elgaard.

Insight Racings Jacob Mathiassen nøjedes med at køre torsdag, og var i den forbindelse femtehurtigst i sin Alfa Romeo Guilietta.


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614