fbpx U23-mester i første hug: Lærerigt år for Gustav Birch

Nyheder

U23-mester i første hug: Lærerigt år for Gustav Birch
26
Oktober
2021

U23-mester i første hug: Lærerigt år for Gustav Birch

Gustav Birch har i sin Peugeot 308 GTI TCR fra Brian Madsen Sport gjort en bemærkelsesværdig debut i TCR Denmark, og den 18-årige midtjyde har udover at markere sig sæsonen igennem også sikret ungdomstitlen i TCR Denmarks U23 i første hug. 

Gustav Birch kommer fra en lidt anderledes motorsportsbaggrund i den forstand, at han skiftede direkte fra en Porsche til den på alle måder anderledes Peugeot TCR-racer. Men skiftet er gået godt, og med support fra Casper Elgaard som læremester er den første sæson i TCR Denmark og titlen som U23-mester nu på CV’et. 

- 2021 har været et meget specielt år i motorsport. Det var fantastisk at tage titlen, og jeg har virkelig lært meget gennem året. At skifte over i de her biler var et stort spring for mig rent teknisk, men det har været virkelig lærerigt at køre både herhjemme såvel som ude i Europa, siger han med henvisning til sine optrædener i TCR Europe i denne sæson.

Årets U23-titelvinder fortsætter:

- Casper har været en kanon læremester at have med. Jeg er virkelig glad for, at han har taget mig under sine vinger, for han er supergod til at byde ind med sin erfaring og sin måde at gribe tingene an på. Og selvom 2022 ikke er helt på plads endnu, så er det planen, at vi fortsætter vores samarbejde, siger Gustav Birch. 

Springet fra baghjulstræk og hækmotor til Peugeotens frontmotor og forhjulstræk var stort - det lægger Birch ikke det mindste skjul på. 

- Springet over i TCR var stort. Bilen kører helt anderledes på alle punkter i forhold til hvad jeg kom fra. Her er ingen ABS eller traction control. Bilen trækker på en helt anden måde ud af svingene end Porschen gjorde og så videre. Du skal helt grundlæggende tænke anderledes over tingene, når du kører, og det var en omstilling, helt klart. Det kræver en anden fingerspidsfornemmelse, som jeg har lært meget ved at få, forklarer han. 

Planen for Gustav Birch er mere TCR i 2022 - der ventes mere nyt om dén sag i den kommende tid. 


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614