fbpx Stærke bånd i Michael Markussens “familieteam”

Nyheder

Stærke bånd i Michael Markussens “familieteam”
29
April
2023

Stærke bånd i Michael Markussens “familieteam”

Michael Markussen er både racerkører for og indehaver af Michael Markussen Racing, og han har vist sig at være en stærk spiller i kampen om mesterskabet i de forgangne år. Han er dog ikke kommet sovende til nogle af de resultater, og han fortæller, hvordan det er også at være den lille spiller på banen: “Vi er jo et lille privat team, det er mig og mine mekanikere. Vi er ikke et to-bils-team, så vi får ikke ekstra data, som vi kan bruge til at gøre hinanden bedre, så det er den primære udfordring ved at være et mindre team,” siger Michael Markusssen.
 

Udfordringer har det været nok af for Michael og hans team, særligt har det stor betydning at mindre teams med færre midler og begrænset adgang til data, kan være forsinkede i forhold til fremgang ved starten af en ny sæson.

“Vi har altid tidligere kørt med baghjulstræk, så i den første sæson af TCR i 2020, var alting meget nyt for os, men det gik rimelig godt alligevel, det første år. Vi finder typisk farten lidt senere end de andre, fordi vi simpelthen ikke kører lige så mange kilometer, men vi endte som nummer to i mesterskabet i anden sæson i 2021. I 2022 var der mange udfordringer i form af, at vi kom noget sent i gang, blandt andet grundet leveringstiden på bilen og deraf tabte testdage,” lyder det fra Michael, der tydeligvis har fået noget ud af sit hårde arbejde på trods.
 

Hårdt arbejde er der nok af, men alle i Michaels team brænder for projektet og er villige til at gøre en ekstra indsats. Det handler om vilje, en passion for motorsport og en god portion sammenhold. 

“Vi har typisk mellem 50 og 250 gæster med til løbsweekenderne og jeg siger vi, fordi vi er et team på ca. 22 personer, der hjælper hinanden med at få det hele til at hænge sammen. Ud af dem er der otte mekanikere, men ingen af dem er fuldtidsansatte, så vi har ofte en skrueaften om ugen efter arbejde, hvor vi mødes,” fortæller Michael og fortsætter med at forklare hvordan sammenholdet blandt teammedlemmerne, er mere end godt kammeratskab: “Vi kalder os selv en familie, både fordi det er min far og jeg hovedsageligt, men også min mor og søster, der er meget involverede. Men udover det så er alle mekanikerne blevet en del af familien og det samme med vores sponsorer. Så vi kalder os selv et familieteam.”
 

Alt i alt kan Michaels forhold til sit team og de mennesker, der er involverede i projektet opsummeres med ganske få ord, taknemmelighed og ydmyghed over det arbejde, alle lægger i det uge efter uge.

“Alle er med med hjertet, vi kan ikke gøre det her uden frivillige og vi kan slet ikke gøre det uden mekanikernes ‘commitment’,” runder Michael Markussen af.


Husk at se med på DR1 fra kl. 14:20 søndag d. 21. maj når heat 2 og 3 sendes live på kanalen. Heat 1 starter kl. 11:45 og kan ses live på: DR1 Live | DRTV 


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614