Nyheder

LM Racing gør supercomeback på Jyllandsringen
03
Oktober
2021

LM Racing gør supercomeback på Jyllandsringen

Silkeborgensiske LM Racing har i de forgangne uger været gennem en vild forvandling. Fra at stå med to smadrede Cupra-racere efter TCR Denmarks optræden ved Classic Race Aarhus til denne weekend at vende tilbage med to 1-2-sejre af tre mulige i svære vejrforhold på FDM Jyllandsringen. 

Cupra-duoen åbnede allerede ballet i 1. heat ved at skyde frem med to gode starter, hvorefter de fik overhalet den mesterskabsførende Kasper H. Jensen fra Massive Motorsport, og Sylvest/Magnussen kunne dernæst etablere sig, mens der længere nede i feltet var en del overhalinger - og drama i mesterskabskampen, da Casper Elgaard kørte af banen og udgik. 


Forståelig forløsning for det hårdt prøvede LM Racing - teamchef Lars Mogensen kunne se sit team gøre et stærkt comeback med 1-2-sejren i regnvejret.

I feltet brillerede specielt Michael Markussen og Philip Lindberg efter de ellers var startet på absolut bagerste række. De fik sig kørt op og kunne ende som nummer syv og otte, mens top tre i 1. heat blev Nicolai Sylvest, Jan Magnussen og Kasper H. Jensen. 

Ballade i 1. sving

Regnen tog for alvor til over Jyllandsringen til 2. heat. Med top 10 vendt, startede René Povlsen på pole position foran Jacob Mathiassen, Philip Lindberg og Michael Markussen. Her blev starten et kedeligt highlight for Mathiassen og Lindberg, der ramlede sammen på vej ind i første sving. Mathiassen kørte videre uden andet end en stor udskridning til følge, mens Lindberg endte i sandet og fremprovokerede en safetycar-periode. 

Starten på heat 2 var på sin vis også lidt af et Jan Magnussen-show, for han skød frem fra en startposition som nummer ni, og var lynhurtigt en del af kampen forrest. Kort efter genstarten kommer det til karambolage mellem René Povlsen og Jacob Mathiassen, som Jan Magnussen kunne udnytte til at bringe sig i spidsen. 


Kasper H. Jensen samlede tre tredjepladser søndag.

Her fik han følgeskab af Michael Markussen, som fik en andenplads i hus, mens Kasper H. Jensen igen tog tredjepladsen foran Nicolai Sylvest og Michael Carlsen, der tog heatet i Trofeo med en femteplads. 

Finalen blev resultatmæssigt lidt en kopi af 1. heat, hvor en stærkt kørende Nicolai Sylvest atter markerede sig og også endte med at tage finalesejren foran Jan Magnussen og Kasper H. Jensen, mens Michael Carlsen rundede en bundsolid weekend af med at tage finalesejren i Trofeo foran Kenn Bach og Kim Lund Johansen. 


Michael Carlsen kørte en stærk Trofeo-søndag og vandt finalen.

Fantastisk comeback

Comebacket glæder selvsagt teamchef Lars Mogensen fra LM Racing, der har set sit team gå hele vejen for at få bilerne klar:

- Jeg var tom for ord for en lille uge siden, da vi vidste, at vi nok skulle blive klar - og jeg er tom for ord igen. Det her er produktet af en helt vild indsats fra hele teamet og ikke mindst den kæmpemæssige opbakning, som vi hver eneste dag møder fra alle vores sponsorer. Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige, men det her er bare fantastisk, slår Lars Mogensen fast. 

For weekendens vinder, Nicolai Sylvest, var resultatet på flere måder en overraskelse. Regnvejr har i mange år ikke ligefrem været en favorit for nordsjællænderen: 

- Jeg har aldrig været super komfortabel med regnvejr, men vi fik sparret godt om det i teamet, og det var med til at få det til at gå op i en højere enhed. Jeg er glad for at teamet får den her kæmpe forløsning efter en så hård omgang som LM Racing har været igennem, forklarer Nicolai Sylvest. 

Kasper H. Jensen havde om muligt sat næsen op efter en stabil pointhøst til sin samlede førsteplads i stillingen - men ville gerne have haft mere end tre tredjepladser ud af anstrengelserne på Jyllandsringen. 

- Det så godt ud lørdag, for vi var de første til at slå Cupra i en tidtagning her, men vi manglede lige en spids i regnvejr. Nu skal vi koncentrere os om det i Padborg, for det er vigtigt ikke at lave dumme fejl der. Og så vil man måske gerne lidt mere - det er lidt træls med tre tredjepladser, men det tager vi med, afrunder Kasper H. Jensen. 


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene,
Danmark

Kontakt os:
Niklas Majgaard, Presseansvarlig: +4528926568, press@tcr-denmark.com