Nyheder

Jyllandsringen venter for TCR Denmark
29
Juni
2021

Jyllandsringen venter for TCR Denmark

I den kommende weekend går det løs på banen, hvor det hele startede. FDM Jyllandsringens Åbningsløb står for døren i en lidt forskudt udgave, men det betyder til gengæld, at der for første gang siden finalen i 2019 for alvor er publikum på lægterne på banen ved Silkeborg. 

Og de kommer først og fremmest for at se, om udfordrerne kan gøre noget ved LM Racing og Jan Magnussen, som åbnede 2021 med et vaskeægte hattrick i den nye Cupra Competicion. Magnussen og Cupra bliver dog også ramt af en øget competition weight, og det bliver derfor spændende at se, hvordan det lokale team tackler udfordringen i at skulle køre med tungere biler.


Jan Magnussen og LM Racing fik en regulær drømmestart på Djursland med maksimumpoint. Men Magnussen bliver ramt på sin competition weight denne gang, og vil få en noget tungere bil denne weekend.

Samtidigt har de nærmeste kombattanter i den samlede stilling også noget at hente ind. Sidste års mester Kasper H. Jensen indtager i øjeblikket en samlet andenplads i stillingen efter Ring Djursland, som langt fra har tradition for at være en Honda-favorit. High on Cars Racing by Massive Motorsport arbejdede hele weekenden på Djursland for at finde det sidste - men Jyllandsringen er derimod en bane, hvor Honda-racerne viste deres værd i sidste sæson. Derfor bliver weekenden også spændende at følge på den front. 

Casper Elgaards nye indsats hos Peugeot og Brian Madsen Sport kom fra start med en samlet tredjeplads i tabellen, og det franske mærke har vist en opadgående formkurve indtil nu. Derfor bliver det også spændende at se, hvad de øvrige Peugeot-kørere som Michael Markussen og Gustav Birch kan byde på. 

Endelig er der Insight Racing og Alfa Romeo, som især med Jacob Mathiassen banker på i toppen. Nordjyden er aktuelt firer i mesterskabet efter en stabil pointhøst på Djursland, men som Mathiassen og det sjællandske team viste i 2020, så er der god fart i Alfa Romeo-racerne, og Mathiassens grønne Giulietta Veloce er derfor en bil, som man også bør holde et vågent øje med i weekendens tre heats. 

TCR Denmark har netop rundet sit første år som aktiv løbsserie. Den 21. juni 2020 kunne promotor Martin Jensen vifte det grønne flag og sætte historiens første løb i TCR Denmark i gang - og siden er serien blot vokset og vokset.

Det er både på deltagerantallet og på antallet af TV-seere, som i år tuner ind på TV2 Sport. Her var løbet på Ring Djursland en fantastisk debut på TV2 Sports sendeflade. Serien tæller i år 20 biler. 


Kampen i Trofeo var tæt fra start til slut på Ring Djursland, men i kraft af to heatsejre fører Michael Carlsen efter første afdeling.

Peugeot fører an i Trofeo

Trofeo er klassen, som populært sagt kan kaldes seriens oldboysmesterskab, og også her blev premieren på Ring Djursland en særdeles tæt affære. Det hele endte med Michael Carlsen og Peugeot som vindere af første afdeling, og fynboen topper derfor også tabellen. I øvrigt skarpt forfulgt af sidste års mester, René Povlsen og Volkswagen. 

Carlsen og Povlsen skilles kun af to point, og Trofeo er derfor startet nøjagtigt lige så tæt som mesterskabet sluttede i 2020. Her blev alt afgjort til allersidst, hvor Povlsen og Meteor Racing kunne løfte trofæet. Sidste års treer i Trofeo, Kenn Bach, kæmpede også lidt med at finde farten på Djursland, men nordjyden var generelt hurtig i klassen på Jyllandsringen sidste år. Og så skal man heller ikke glemme en stribe af de øvrige navne i Trofeo, der tæller både nye navne og biler som Lars Højris med Opel Astra eller Carsten Lorenzen og Steffen Larsen, som begge kører med Honda Civic Type R.

TV2 Sport sender TCR Denmark live søndag fra 14.30, hvor du kan fange alle tre heats. For mere info om billetter til FDM Jyllandsringen denne weekend, se følgende link: http://www.fdmjyllandsringen.dk


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene,
Danmark

Kontakt os:
Niklas Majgaard, Presseansvarlig: +4528926568, press@tcr-denmark.com